مارمالاد نوعی فرآورده کنسروی است که از میوه و شکر تهیه شده و معمولا عاملی مانند ژلاتین برای ژلهای شدن به آن اضافه میکنند. در فرهنگ انگلیسی و آمریکایی، مارمالاد اغلب به نوعی کنسرو اطلاق میشود که از پرتقال یا سایر انواع مرکبات، زرد آلو، هلو، شلیل و … است.
این واژه اولین بار در سال ۱۴۸۰م به واژه نامه کشور انگلستان وارد شد. اصل این واژه اسپانیایی است و به معنی کنسرو قابل نگهداری است که از میوه تهیه میشود. در ادامه قصد داریم طرز تهیه مارمالاد زردآلورا به شما آموزش دهیم.
مواد لازم
- 2 کیلوگرم زرد آلو
- 500 گرم شکر
- 2 ورق ژلاتین
دستور العمل
- زردآلو را از هسته جدا و آن را چرخ کرده و یا درون دستگاه غذاساز بیاندازید.
- سپس شکر را روی زردآلو میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم.
- 2 تا 3 ساعت بماند تا شکر کمیآب شود.
- این مایه را در ظرف لعابی میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم و گاهی هم میزنیم تا مارمالاد جوش بیاید و کاملا سفت شود.
- سپس ژلاتین را در کمیآب جوش حل میکنیم (یا لعاب به دانه) را داخل مایه مذکور میریزیم.
- مارمالاد باید بعد از سرد شدن کاملا غلیظ و بدون آب باشد.
- با هلو و شلیل و آلوی زرد نیز به همین طریق مارمالاد تهیه میکنند.
- مارمالاد آلوی زرد به علت ترش بودن نیاز به آب لیمو ندارد.
- همچنین میزان شکر مارمالاد آلوی زرد 2 برابر کنید.