میرزاقاسمییکی از غذاهای محلی استان گیلان است. مواد مورد نیاز برای تهیه میرزاقاسمی( mirza ghasemi) عبارتنداز: بادمجان، گوجهفرنگی، سیر، روغن، تخممرغ، نمک و ادویه. برای تهیهٔ میرزاقاسمیباید بادمجانها را تنوری (کبابی) کرده، سپس در آب سرد قرار دهید تاپوست آن به راحتی کنده شود و گوشت کباب شده آن به پوست نچسبد.
حال آنها را خوب بکوبید؛ سپس سیر کوبیده شده را به همراه بادمجانها و مقداری زردچوبه کمیتفت دهید و در اینجا گوجه فرنگی رنده شده را به مخلوط اضافه کنید و حرارت را ادامه دهید تا آب بادمجانها کاملا گرفته شود. در مرحلهٔ بعد تخممرغها را شکسته و با بادمجانها مخلوط نمایید؛ همچنین نمک و ادویهجات را به دلخواه به غذا اضافه کنید. حالا طرز تهیه میرزا قاسمیرا مشاهده کنید.
مواد لازم
- 8 تا 10 عدد بادمجان متوسط
- 1 بوته سیر
- 200 گرم روغن
- 4 تا 5 عدد تخم مرغ
- 1 تا 2 عدد گوجه فرنگی
- نمک و فلفل به مقدار لازم
دستور العمل
- بادمجانها را روی آتش یا داخل فر کبابی میکنیم.
- کبابی کردن را تا حدی ادامه دهید که بادمجان پخته شود.
- سپس پوست بادمجانها را بگیرید.
- سر بادمجان را حتما بگیرید همچنین اگر بادمجانها تخم داشت، تخم آنها را جدا کنید.
- سپس بادمجانها را ساطوری میکنیم، سپس گوجه فرنگی را در آبجوش میاندازیم و پوست آنرا میگیریم و ریز خرد میکنیم.
- در این مرحله سیر را میکوبیم تا نرم شود، روغن را در تابه که بهتر است لعابی باشد میریزیم و روی حرارت میگذاریم تا داغ شود و سیر کوبیده شده را در روغن تفت میدهیم.
- در این مرحله گوجه فرنگی و بادمجان را در تابه میریزیم و کمیسرخ میکنیم، تا جایی که آب آن کاملا کشیده شود و روغن بیفتد.
- سپس کمینمک و فلفل به آن میزنیم و بعد مایه را در یک طرف تابه میریزیم، تخم مرغها را در یک ظرف میشکنیم و با کمینمک و فلفل مخلوط میکنیم و در طرف خالی تابه میریزیم.
- اجازه میدهیم تخم مرغ ببندد و کمیسرخ شود.
- بعد از اینکه تخم مرغها بسته شد آن را با بادمجان و گوجه فرنگی مخلوط میکنیم.
- اکنون میرزا قاسمیآماده است و آن را در دیس میکشیم و اطراف آن را با گوجه فرنگی حلقهای تزیین میکنیم.